16.7.2007

Viimeisten kuluneiden päivien aikana on saanut lukea jopa vähän halveksivalta tuntuvia kommentteja naisten FGT:n tulostasosta, parhaana esimerkkinä ehkäpä Golfpisteen kirjoitus Linna Golfin kisasta, jossa yhdellä lauseella kuitattiin koko naisten kisan osuus, todeten voittajan kiskoneen viiden lyönnin eron seuraavaan. Ymmärrän, että pikaisella katsomisella naisten luvut näyttävät varsin rumilta, mutta hieman analyyttisempää otetta olisi
odottanut. Hieman jopa hämmästelen, että lyöntiero per kierros oli noinkin vähäinen! 

Kirjoituksissa ei ole millään tavoin huomioitu sitä, että naiset pelasivat Linnassa täysin eri kenttää miehiin nähden. Vaikka kenttä on miehillekin pitkä ja samalla tavalla sateen pehmittämä, jää silti pelipituuteen melkoisia eroja.
Kun yksi pitkälyöntisimmistä naispelaajista (eikä varmasti kaukana LET:n kärjen lyöntipituuksista) joutuu jokaista viheriötä lähestymään raudoilla 4-5 pelikavereiden tarjotessa samaan tilanteeseen puuta, jokainen pienellä miettimisellä ymmärtää,
miten suuri ero on pallon käyttäytymisellä viheriölle tultaessa. Siis osumatarkkuuden lisäksi. Ei tuolla miehetkään varmasti monesti päässeet wedgellä griinille tulemaan, mutta raudat 9-7 olivat kuitenkin pääroolissa. Jos naisten draivit ovat kärkipäällä noin 20-25% lyhyempiä miehiin verrattuna, korostuu tuo ero vielä raudoissa sekä lyötynä matkana, että pallon laskeutumisprofiilina / spinninä. Mikähän olisi ollut miesten tulostaso, jos jokainen väylä olisi pitänyt avata raudalla?

Ja nyt sama meno ennakkoteitojen mukaan jatkuu SM-kisoissa. Sinistä tiitä ei ole, joten naiset pelatkoon keltaisilta.

Tässä lainaus "virallisilta" sivuilta:

"Naisten puolella tulostaso on puhuttanut läpi kauden. Vanajanlinnan Finnish Open ei tehnyt tässä asiassa poikkeusta, sillä Milla Hallanoron voittotulos jäi kovin vaatimattomaksi (+14). Toki tulee huomioida, että Vanajanlinnan kenttä oli naisille haastava jo pituutensa puolesta, mutta Tarinaa ajatellen se ei auta. Uuden Tarinan kenttä ei tunne sinisiä tiitä, mikä on naisten kisatii. Naisten pelaavatkin kisansa pääasiassa keltaisten tiimerkkien paikoista, mikä tarkoittaa kentänyhteismitaksi 5866m. Vanjanlinna oli 200 metriä lyhyempi.

Hieman naisille annetaan kuitenkin pituudessa periksi pisimmillä väylillä, mutta Vanajanlinnan mittaan päästänee silti. Mainittakoon vielä, että vuoden takainen SM-kenttä Aura Golf on siniseltä tiiltä 5137m.
Lyhytlyöntisillä pelaajilla saattaa kuitenkin olla ongelmia joillakin väylillä, jos mitta ei yksinkertaisesti riitä."


Voittaja ja varmasti paras pelaaja ratkeaa parhaiten noin. Siitä ei ole epäilystäkään. Mutta ei kai ole tarkoitus päästä SM-kisojen jälkeenkin kertomaan naispelaajillemme, miten huonoja he ovat. Se kun ei ole totta, eikä varmasti myöskään edistä yhdenkään pelaajan kehtitystä.